En ineens staat het huis

Zo lijkt er een lange tijd niets te gebeuren en zo staat ineens je huis in 3 dagen op zijn plek. Dat de containers bijna vervoerd werden, wist ik in de vorige blogpost al te vermelden. Alleen het moment wist ik nog niet. Dat duurde toch nog wat langer dan ik had gehoopt/verwacht.

Tijdelijke opslag

Ondertussen zijn er verschillende leveranciers die hun spullen aan mij willen leveren. Als oplossing laten we een opslag container op de kavel plaatsen. Hier kunnen we verschillende spullen in opslaan en het is tevens een ruimte waarin we kunnen werken.

Grappig om te vermelden is, dat deze opslag container een door de helft gezaagde 40ft container is. De andere helft is gebruikt voor mijn huis. Voordat we de opslag container kunnen gebruiken moeten we hem wel eerst dichtmaken.

Het plaatsen van de opslag container
Het plaatsen van de opslag container
De opslag container op zijn plek
De opslag container op zijn plek
Het dichtmaken van de container
Het dichtmaken van de container

Een natuurlijke erfafscheiding

De woningstichting heeft als eis gesteld dat de erfafscheiding bestaat uit houtwallen, houten hekjes (kastanjehout) of hagen. De meeste in het Tiny House project hebben gekozen voor schapen hek, ik ben gegaan voor de beukenhaag. Het voordeel van de beukenhaag is dat we hem zo hoog kunnen laten groeien als dat wij willen (het duurt alleen even).

Beukenhaag geplant
Beukenhaag geplant

Het transport

Het transport en montage stond gepland op 11 mei. De afwerking en het plaatsen van de resterende kozijnen stond gepland op 12 mei. Ineens werd ik woensdag 10 mei einde ochtend gebeld of het transport van de containers ook nu gedaan kon worden. Gelukkig waren ze op mijn werk soepel en kon ik de resterende van de dag vrij krijgen. En zo staat er ineens een heel container dorp op je erf

Container dorp
Container dorp

Montage, afwerking en kozijnen

De volgende twee dagen hebben de mannen van Steelshop Custom & Construction zich bezig gehouden met het monteren en afwerken van de woning. De kozijnen zijn geleverd en gemonteerd door Pride at Work en het glas gezet door Beekman glas. Ineens ging het heel hard en staat er gewoon een huis! Alleen de deuren moeten nog worden geplaatst (balkon deur en voordeur) en een paar kleine afwerkingen en dan ben ik verantwoordelijk voor de rest. Alles wat je op de afbeeldingen nog als zwarte container ziet, wordt bekleed met het Shou Sugi Ban (zwarthout). Dit wordt eind mei geleverd en kan ik er dan op gaan monteren. Het eerste project wat we nu gaan oppakken is de veranda. Zodat we ook makkelijk in het huis kunnen komen, aangezien dit een vrij hoge opstap is (ยฑ 90 cm).

Het huis in aanbouw
Het huis in aanbouw

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

8 reacties op “En ineens staat het huis”

  1. Hans avatar
    Hans

    Super gaaf Chris!!! Na zo lang wachten staat er ipv niets opeens iets. Ben benieuwd naar het eind resultaat, wanneer verwacht je dat jouw project klaar is?

  2. Chris Bakker avatar

    Hoi Hans, dankjewel ๐Ÿ˜€

    Wat betreft verwachtingen, dit heb ik een beetje losgelaten. Ik ga alles stap voor stap aanpakken en zie wel hoe het vordert.

  3. Linda Rose Smit avatar

    Wat geweldig! Dat wordt een mooie zomer in je eigen paradijsje.

    1. Chris Bakker avatar

      Dankjewel Linda Rose ๐Ÿ˜€

  4. Peter Wante avatar
    Peter Wante

    Erg mooi Chris,
    Zo is er niets en zo staat er al een huis. Een mooie plek ook. Met het zelf afwerken wordt het ook helemaal je eigen huis. Je kan geweldig trots zijn. Het heeft best lang geduurd, maar je geduld is beloond. Gr Peter

    1. Chris Bakker avatar

      Dankje Peter ๐Ÿ˜€

  5. Wendy avatar
    Wendy

    Hoi Chris,
    Leuk om jou zo te volgen! Zelf heb ik ook een optie op een kavel bij de falgatuinen. Dus wie weet worden we buren?
    Als je er voor open staat zou ik graag eens bij je willen kijken.
    Groetjes Wendy.

    1. Chris Bakker avatar

      Hoi Wendy,

      Wat leuk dat je een optie hebt! Ik ben benieuwd welke kavel, en tuurlijk ben je altijd welkom om eens te komen kijken. Het beste wat je kan doen is mij even mailen ([email protected]) of via instagram berichten. Ik ben namelijk momenteel niet altijd aanwezig op de kavel.

      Groetjes,
      Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *