Over het project

OVER HET TINY HOUSE PROJECT

Het project vind plaats in de Falgabuurt. Dit was voorheen een “beruchte” buurt in Den Helder (dan spreek ik over de jaren ’90). Ik zeg voorheen, omdat de gemeente er van alles aan doet (en heeft gedaan) om deze buurt op te knappen, en dat lukt aardig goed. Er zijn parken aangelegd, een nieuw winkelcentrum geplaatst en verscheidene projecten op gezet. Ook dit Tiny House project is een positief project voor de buurt.

Het project bevindt zich in de Falgatuinen, waar ongeveer 30 kavels van 600m² beschikbaar zijn voor het verwezenlijken van je eigen Tiny House. 600m² is een aardig stuk grond, helemaal als je beseft dat het Tiny House op dat stuk grond maximaal een grondoppervlak van 32m² mag hebben. De rest van het grond is voor het aanleggen van een tuin, het verwerken van groenten, het houden van kippen, noem maar op.

Het project is opgezet door Woningstichting Den Helder. Meer informatie rondom het in aanmerking komen voor het project en de nieuwsbrieven van de Woningstichting vind je hier >>

BINNEKORT MEER

Wat je hier kunt verwachten is meer informatie over het tot stand komen van het project, de bouwers, mijn huis en handvaten om misschien wel je eigen Tiny House te bouwen.