Dan maar binnen aan de slag

We hadden gehoopt voor het eind van het jaar (2023) de buitenafwerking af te hebben, maar de natuur gooide roet in het eten. Klein feitje: “In De Bilt was het de op één na natste herfst sinds het begin van de metingen met 432 mm tegen 239 mm normaal”. Dit was dus niet normaal!

Wat doe je als je buiten niet verder kan? Dan ga je binnen aan de slag. Het feit dat we dat niet eerder hadden gedaan heeft te maken met ruimte gebrek (beetje ironisch misschien). Veel van de spullen die we voor buiten nodig hebben liggen binnen opgeslagen. De voorraad begon te slinken, dus binnen ontstond ook meer ruimte.

Voorzetwanden

We zijn begonnen met het opbouwen van de voorzetwanden. Uiteindelijk als de voorzetwanden zijn opgebouwd gaan we alle leidingen en elektra leggen. Daarna laten we alles dichtspuiten met spuit isolatie (als iemand nog een goed adresje weet hoor ik het graag!). Tot slot komen daar gipsplaten voor en gaan we stuccen. Dan begint het huis toch ineens vorm te krijgen en schiet het al op.

Opnieuw nadenken over de indeling

De laatste keer dat ik kritisch heb nagedacht over de indeling is alweer 4 jaar geleden. Soms is het goed om opnieuw na te denken over de indeling. Dit keer had ik een beter beeld van de ruimte doordat ik alle maten heb kunnen opmeten. Deze heb ik doorgevoerd in een 3D teken programma en ben zo tot een nieuw ontwerp gekomen. Ditmaal een ontwerp wat iets ruimtelijker oogt (vind ik) en een waarin alles kwijt kan.

Wanneer ga je er in?

Toch wel een van de meest gestelde vragen is: “wanneer denk dat je klaar bent?”. Een vraag waar ik eigenlijk geen goed antwoord op kan geven. We kijken steeds een paar stappen vooruit en plannen in wat we aankomende weken gaan doen, maar een planning voor het grotere geheel is er (nog) niet. Dit vind ik zelf veel relaxter werken en levert uiteindelijk de minste stress op. Daarnaast hebben we geen ervaring in wat we doen, dus ook de korte termijn planning loopt vaak uit. Ook vanwege die reden is een lange termijn planning eigenlijk niet realistisch op te stellen. Ik woon momenteel goed, er zit dus geen grote druk achter (behalve het feit dat ik uiteraard heel graag in het huisje wil gaan wonen).


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Dan maar binnen aan de slag”

 1. Peter Wante avatar
  Peter Wante

  Ook voor jouw de beste wensen en dat je woonwensen maar uit mogen komen. Heel knap, die 3D tekeningen. Leuk om je te mogen volgen.

 2. Hans avatar
  Hans

  Wat een mooi ontwerp Chris! Zo’n 3D tekening op ware schaal is ideaal om tot inzichten te komen.

  Een paar weken geleden was ik bij toeval in de buurt en ben ik gaan kijken bij jouw optrekje. Moest wel even zoeken…. Had het verwacht tegenover het buurthuis.

  Uiteindelijk heb ik daar even een korte wandeling gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *