Dingen die je nooit meer terug gaat zien

De afgelopen periode was het buiten nog steeds vaker nat dan droog, dus volle bak binnen aan de slag. Binnen gaat aardig goed. Alle voorzetwanden, plafondbalken en rachels zijn bevestigd. Ook de elektra achter de wanden is zo goed als gelegd. Kortom wij zijn (bijna) klaar voor de isolatie. In april komt een bedrijf de isolatie achter de wanden spuiten. Daarna kunnen wij de wanden dichtzetten met gips en zie je niets meer terug van al het werk wat we hebben verricht.

Voordat de isolatie mannetjes komen, moeten we eerst alles afplakken, want dat spuit isolatie geeft een troep. Daarom zijn we momenteel alle voorzetwanden aan het afplakken met tape, zodat de wanden schoon blijven.

Voorzetwanden en rachels afplakken met tape

Het trapgat

We zijn naar een trappenzaak geweest om ons te oriënteren op een spiltrap, door de vrij smalle trapgat zijn we gelimiteerd aan de trap keuze. We merkte al vrij snel dat de trappen die geschikt waren voor het gat, niet echt hele fijne trappen zijn. We hebben een mooie spiltrap gezien (zie foto hieronder), maar hiervoor moest het trapgat wel wat aangepast worden. De constructeur is langsgekomen en heeft het trapgat vergroot en gelijk diverse geveldoorvoeren gemaakt.

Spiltrap die we uiteindelijk willen

De tuinhuis

In het weekend dat de constructeur bezig was in het huis, konden wij niet binnen zijn, maar wonder boven wonder was het een mooi weekend. Daarom hadden we besloten om te starten met het opbouwen van het tuinhuis. Dit ging lekker vlot en in twee weekenden hadden we een volwaardig tuinhuis staan. Alleen nog wat regengoten en een tweede laag verf en hij is helemaal klaar.

Tuinhuis vanuit de woning
Tuinhuis bijna klaar

Wat is het volgende

Half april komt de isolatie. Tot die tijd zijn wij bezig met de laatste voorbereidingen. Wanneer de isolatie is gedaan is het tijd voor de wandafwerking en het eerstvolgende is project badkamer. Het mooie weer komt er (hopelijk) weer aan en daardoor kunnen we ook eindelijk de buitenafwerking af maken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Dingen die je nooit meer terug gaat zien”

 1. Hans Schiere avatar
  Hans Schiere

  Lekker bezig Chris (en je vader)!

  Als ik het goed begrijp kan het aan de binnenkant snel vorm krijgen na de isolatie. Is dit de enige isolatie of moet er daarna nog een andere isolatie bij?

  En ik lees dat alle elektra ook al klaar is. Geld dit ook voor het water?

  Super leuk om jou en jouw bouw proces op deze manier te kunnen volgen!

  1. Chris Bakker avatar

   Hoi Hans,

   Ik lees jou reactie nu pas 😅 De spuitisolatie is binnen de enige isolatie, maar buitenom is ook geisoleerd dus de container wordt helemaal ingepakt. De waterleidingen worden na de pur geplaatst, dit werd geadviseerd om niet in de pur te plaatsen omdat het dan minder goed warmte kwijt kan (en dus eventuele legionella vorming).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *